Top 5: Guide til de mest populære plæneklippere
En flot græsplæne kræver tid og hårdt arbejde at holde pæn, men med en god plæneklipper bliver arbejdet til en leg. Læs med her, og bliv klogere på de bedste til opgaven.
De fleste af os sætter pris på en flot og veltrimmet græsplane i haven. Det kommer dog ikke af sig selv, da det kræver, at du holder den nede løbende. Det kan være en uoverskuelig opgave, hvis du har en sløv og gammel plæneklipper, der nærmest gør arbejdet endnu hårdere – men med en god og effektiv plæneklipper bliver det pludselig meget lettere at slå græsset, og du slipper for sved på panden og ømme arme.
Top 5: Gennemgang af de mest populære plæneklippere
Hvilken plæneklipper skal du så vælge? Der er efterhånden et væld af forskellige muligheder på markedet, og det kan være svært at gennemskue, hvilken model du skal vælge. Måske har du tidligere prøvet forskellige mærker uden held, og det kan skyldes, at de ikke har levet op til forventningerne, eller måske har de bare ikke matchet dine behov.
At købe en plæneklipper er ikke en nem beslutning, og det kræver en del overvejelser. I denne artikel ser vi derfor nærmere på de fem bedste plæneklippere på markedet, så du kan vælge den, der matcher dine ønsker og behov allerbedst. Der er både til dig, der ønsker batteri, el eller benzin.
Makita PLM5600N2 – den klassiske
Hvis du gerne vil have en helt klassisk græsslåmaskine, så er modellen Makita PLM5600N2 et perfekt valg. Her får du en maskine, der er benzindreven, og der er derfor ikke en begrænsning på, hvor stort et areal du kan ordne i modsætning til f.eks. en batteridrevet plæneklipper.
Plæneklippere fra Makita har et væld af fordele, og de har altid været blandt favoritterne hos forbrugerne. Kort sagt får du en maskine, der gør græsslåningen til en leg, så du stadig har energi til de andre praktiske opgaver, der skal klares.
Selvkørende med tre hastigheder
Hvis du vælger Makita PLM5600N2, får du en maskine, der stort set er selvkørende. Det betyder, at du blot skal skubbe let på håndtaget, og så bevæger den sig fremad.
Den kan køre helt op til 4,5 kilometer i timen. Græsslåningen er derfor hurtigt klaret, og det er ikke noget, du skal sætte lang tid af til.
Det er dog helt op til dig, om du vil køre hurtigt eller lidt langsommere. Der er nemlig tre hastigheder at vælge imellem, så du kan justere lidt undervejs, hvis der f.eks. kommer et ujævnt underlag – her kan det være rart med et lidt langsommere tempo.
En plæneklipper til alle højder
Måske frygter du, at plæneklipperen ikke kan klare din græsplæne, der har fået lov til at stå lidt for længe. Men der kan du godt tro om igen. Du får nemlig en plæneklipper, der kan klare alle højder – både den veltrimmede græsplæne og den langhårede af slagsen.
Du kan nemt og hurtigt justere klippehøjden, så den passer til dine behov og din græsplæne.
Makita PLM5600N2 er med andre ord en plæneklipper, der scorer højt på mange parametre. Den henvender sig især til dig med en stor plæne, hvor den med garanti vil falde i god jord.
MTD Optima 46 SPH HW – til den mellemstore græsplæne
Med MTD Optima 46 SPH HW får du en plæneklipper, der har scoret højt i forskellige undersøgelser og tests, og den har altid fået masser af ros med på vejen.
Her er tale om en klassisk benzindreven plæneklipper, men denne henvender sig især til dig, der har en mellemstor græsplæne.
Et stærkt baghjulstræk der gør arbejdet nemmere
En af de store fordele ved denne maskine er, at den har et stærkt baghjulstræk. Hvis du skal slå et meget ujævnt underlag, sørger den altså for, at det bliver meget nemmere.
Derudover er plæneklipperen meget let og behagelig at køre med, da der også her er tale om en selvkørende maskine.
Mulighed for bioklip
Noget helt særligt ved MTD Optima 46 SPH HW-plæneklipperen er, at der også er mulighed for bioklip. Det betyder, at du selv kan vælge, om du vil have, at det opsamlede græs bliver brugt som gødning, eller om det afklippede græs skal blive i opsamleren, så du kan komme af med det.
Hvis du søger en god plæneklipper til den mellemstore plæne, så er MTD Optima 46 SPH et rigtig godt valg.
Gardena Power Max Li 40/32 – moderne og batteridrevet
Hvis du gerne vil have en plæneklipper, hvor du slipper for ledning og benzin, er Gardena Power Max Li 40/32 et rigtig godt valg. Her får du en maskine, der er batteridrevet, men som stadig har en god kraft.
Den er især god til dig, der har en lidt mindre græsplæne.
En nem og hurtig plæneklipper
Med denne maskine får du en plæneklipper, der hurtigt klarer opgaven uden besvær. Derudover er den nem og behagelig at bruge med det gode greb på håndtaget.
Der er i den grad fokus på komfort med denne maskine. Der er nemlig ErgoTec i håndtaget, så du får et godt og solidt greb, når du slår græsset.
Vælg imellem 10 forskellige intervaller
Med Gardena Power Max Li 40/32 har du mulighed for at vælge mellem mange forskellige intervaller til klippehøjden. Du kan klippe en højde fra 20 til 60 millimeter, og herimellem finder du 10 intervaller, så du selv kan beslutte, hvor højt eller kort du ønsker græsset.
Med denne plæneklipper får du en en maskine med mange gode funktioner, og den er perfekt til dig, der gerne vil slå græsset uden at kæmpe med ledninger og benzin.
Bosch Rotak 43 Li – batteridrevet til den mellemstore plæne
Hvis du ønsker en batteridrevet plæneklipper, men har en mellemstor græsplæne, skal du vælge Bosch Rotak 43 Li.
Her får du en maskine, der klarer arbejdet effektivt, og som samtidig er nem at bruge. Den har fået meget ros og gode bedømmelser fra både eksperter og forbrugere.
En plæneklipper hvor du får meget for pengene
Selvom denne plæneklipper fra Bosch ligger i den dyre ende, får du meget for pengene.
For det første får du et ekstra batteri med i prisen, så den kan yde mere. Derudover får du også en 50-liters opsamler, så du ikke skal tømme plæneklipperen for græs hele tiden. Det er en stor fordel, hvis du har en mellemstor plæne, der skal klippes.
Få en behagelig og optimal arbejdsstilling
Bosch Rotak 43 Li er især blevet rost for det ergonomiske. Det er en græsslåmaskine, der er meget behagelig at arbejde med, og så får du et godt greb, der aflaster undervejs.
Du får også en stor klippebredde, men på trods af det vejer plæneklipperen ikke særlig meget. Den er derfor nem at få rundt i haven.
Der er altså mange gode grunde til at vælge Bosch Rotak 43 Li som din nye plæneklipper.
Bosch AdvancedRotak 750 – robust plæneklipper med ledning
Hvis du gerne vil have en robust plæneklipper med ledning, så er Bosch AdvancedRotak 750 et rigtig godt valg.
Her får du en plæneklipper, der er god til den store græsplæne, som kræver lidt ekstra kræfter. Den tygger sig hurtigt igennem det hele – uanset om du har en mellemstor eller en stor have.
En maskine med mere end blot ét redskab
Du får ikke blot en græsslåmaskine med denne model fra Bosch. Du får også en maskine, der nemt og hurtigt kan opsamle blade på plænen.
Plæneklipperen har en helt særlig Leaf Collect kniv, der kan bruges som en effektiv løvsuger, når den er indstillet til højeste klippehøjde.
Masser af kræfter og stor kapacitet
Med denne plæneklipper får du en maskine, der indeholder masser af kræfter og en stor kapacitet. Den kan i den grad klare lidt af hvert, så selvom du har en krævende plæne, løser den opgaven.
Maskinen har en bred klippebredde og en stor græsbeholder, der kan opsamle helt op til 50 liter. Her vælger du desuden selv, om den skal gemme græsset og bladene, eller om det afklippede græs skal forblive på plænen.
Hvis du ikke vil bekymre dig om hverken benzin eller batteri, så er Bosch AdvancedRotak 750 lige maskinen for dig.
Vælg den rigtige plæneklipper til dine behov
Nu er du blevet klogere på de plæneklippere, der ligger i top 5 hos både forbrugere og eksperter. Det er dog vigtigt, at du husker, at valget af den rigtige plæneklipper afhænger af dine behov.
For det første findes der forskellige typer. Her i artiklen har vi gennemgået batteridrevne, eldrevne og benzindrevne modeller, men der findes også robotplæneklippere, hvis du gerne vil slippe for at slå græsset selv.
Hvis du derimod har en meget stor grund, kan en havetraktor i nogle tilfælde være det bedste valg. Har du modsat en meget lille græsplæne, er det måske nok med en klassisk håndskubber.
Der er fordele og ulemper ved alle slags plæneklippere. En klassisk benzindrevet plæneklipper byder på en masse kræfter, men til gengæld larmer den mere og forurener sammenlignet med el- og batteridrevne.
En el- eller batteridrevet plæneklipper giver mere komfort, da den vejer mindre og har et lavere støjniveau. Den batteridrevne er ofte dyrere, men du slipper til gengæld for ledningen.
Sådan vedligeholder du din nye plæneklipper
Når du har købt din nye plæneklipper, er det vigtigt, at du også vedligeholder den. Hvis du ikke vedligeholder den korrekt, risikerer du, at maskinen ikke holder nær længe, som du havde håbet på.
Se videoen nedenfor for at blive endnu klogere på, hvordan du bedst muligt vedligeholder din nye plæneklipper.
Selvom du køber den bedste plæneklipper på markedet, kræver den, at du holder den ved lige og rengør den løbende. Ellers kan den ikke yde det, den skal – og det gælder uanset, hvilken model du vælger.
God fornøjelse med jagten på din nye plæneklipper!
Spørgsmål og svar vedr. valg af plæneklippere
– Hvad er top 5 populære plæneklippere?
Makita PLM5600N2, MTD Optima 46 SPH HW, Gardena Power Max Li 40/32, Bosch Rotak 43 Li og Bosch AdvancedRotak 750 ligger i toppen af de mest populære plæneklippere hos både forbrugere og eksperter.
– Hvordan vælger jeg den rigtige plæneklipper?
Den rigtige plæneklipper afhænger i høj grad af dine specifikke behov. Du skal finde en, der matcher størrelsen på din græsplæne, og derudover skal du overveje, om du ønsker benzin, ledning eller batteri.
– Hvilke typer af plæneklippere kan jeg vælge imellem?
Der findes benzin-, batteri- og eldrevne plæneklippere. Derudover er der også robotplæneklippere, hvis du ikke ønsker at slå græsset selv. Har du en stor grund, er der havetraktorer, og så er der håndskubbere til de meget små græsplæner.
– Hvilke fordele og ulemper er der ved hhv. benzin-, el- og batteridrevne plæneklippere?
En benzindrevet plæneklipper er en kraftig maskine, der kan klare meget. Dog forurener den i modsætning til de el- og batteridrevne, som samtidig er mere lette og med et mindre støjniveau. Den eldrevne ligger i den lave prisklasse, men hvis du gerne vil undgå ledning, skal du vælge den batteridrevne.