boligadvokat

Ansæt en boligadvokat til at hjælpe dig med dit boligkøb

Ansæt en boligadvokat til at hjælpe dig med dit boligkøb

editorial

Skal du til at købe en ny bolig, bør du overveje at hyre en boligadvokat til at hjælpe dig igennem alle boligkøbets faser. Lige fra når du har det første møde med banken og skal have et lånebevis og skal forhandle lånebetingelser, kan du med fordel tage din advokat med. Husk din boligadvokat er en jurist der har taget et speciale i køb og salg af bolig.

Det er vigtigt at huske at din bankrådgiver er ansat til at skaffe banken de bedste vilkår, hvorimod din boligadvokat er ansat til at skaffe dig de bedste vilkår og selv små forskelle i din favør, kan betyde mange penge over en 30 årig periode. Det kan betyde dit drømmekøkken eller bad. Måske endda begge dele.

Forhandlinger med sælger og ejendomsmægler

Udover forhandlinger med banken, er det en god ide at tage din boligadvokat med. Ejendomsmægleren er ansat af sælger til at sælge hans bolig og få den bedst mulige pris. Det betyder reelt at han vil fremhæve de gode ting ved boligen og snakke hurtigere hen over de mindre gode. Her kommer din boligadvokat ofte med en langt større erfaring end du har, som måske kun har købt en bolig få gange i dit liv.

Han vil vide hvad der skal spørges ind til og lige så vigtigt hvilke områder der udløser et prisnedslag. Han kan sikre at de rigtige forbehold er skrevet ind i købsaftalen og når der er lavet en aftale, kan han lave papirarbejdet i forbindelse med tinglysning af skødet. 

Selvom man i princippet selv kan lave det nødvendige papirarbejde, kan det være en god ide at få en boligadvokat til at lave det praktiske, for at sikre at det ikke bliver sendt retur fra Tinglysningsretten, hvilke forsinker processen. Som køber er det i din interesse at få tinglyst skødet så hurtigt som muligt, da det er dit bevis på at boligen er din.