vinduer

At få de bedste hængsler til ens vinduer

At få de bedste hængsler til ens vinduer

editorial

Du kan få et nyt vindue hos sparvinduer.dk, men i samme ombæring får du jo nok også nogle hængsler.

Her er det lige vigtigt, at vi understreger, at der ikke menes den slags, som skal være med til at holde vinduet på plads, for her bruger man andre metoder til at holde vinduet inde i sin ramme.

Vi skal se nærmere på, hvordan man sørger for at vælge nogle hængsler, som der kan bruges til at åbne vinduer med.

Nogle gange har man dog ikke noget valg, da vinduerne er lavet på en bestemt måde, så de åbner derefter.

Det kan være, man har købt et vindue, der åbner i flere partier og kan desuden åbnes helt. Her sætter man måske en hængsel på, når man vil holde det åbent på stort gab; men man kan ofte også lige åbne den det en anelse på klem.

Den slags vinduer har dog tendens til at smække i ved den mindste vind, hvorfor nogle bruger remedier såsom vinpropper til at holde dem åbne her.

Det samme gælder lidt, når man åbner de her vinduer helt op: er der ingen hængsel til at holde dem på plads, så blæser de enten op eller klapper i. Begge dele kan beskadige vinduet.

Specielt i nyere bygninger er vinduerne dok konstrueret således, at de åbnes op horisontalt og ikke vertikalt, som det er beskrevet ved de andre vinduer.

Her kan man ofte låse dem fast efter, hvor meget åbne de skal være, men ellers er det generelt bedre til at modstå vinden, hvorfor man kan have dem åbne længe, selvom det blæser.

Det vigtigste er dog, at man har nogle hængsler, der passer sammen med vinduet både i udseende, men også i holdbarhed, så det åbne vindue ikke dratter ned eller på anden måde går i stykker.