græskant

Brug græskant og få en flot kant mellem græs og bed

Brug græskant og få en flot kant mellem græs og bed

editorial

Græskant, bedafgrænser, bedkant… Kært barn har mange navne, og det gælder altså også denne smarte opfindelse, som skaber en pæn afslutning på din græsplæne.

Græskanter kan for eksempel bruges til at lave en skarp, lige kant dér, hvor græsplænen slutter, og blomsterbedet starter. Eller de kan bruges som afgrænsning mellem jord og grus.

En græskant bruges med andre ord til at holde skud fra græs væk fra steder, hvor man ikke ønsker, at der skal være græs. Har man ikke græskanter, vil man typisk opleve, at ens græsplæne spreder sig.

Husk græskant når du laver et nyt bed

Det er en rigtig god idé at overveje græskanter, når du vil anlægge et nyt bed i din have. 

Du kan nemlig relativt nemt lave en skarp og lige kant rundt om bedet ved hjælp af græskant, og så undgår du, at din græsplæne breder sig ind i dit fine bed.

Desuden er det meget nemmere at slå græsset pænt rundt om blomsterbede og lignende, hvis de er afgrænset af græskanter.

Men… Hvad er en græskant?

Græskanter fås i mange forskellige former, materialer, farver og selvfølgelig også kvaliteter. Så det er værd at kigge på lidt forskellige, før man beslutter sig for hvilken slags, der vil passe bedst i ens have.

Man kan gå efter en græskant, som er grøn og dermed relativt usynlig i kanten af græsplænen, eller man kan gå efter for eksempel rustne eller varmgalvaniserede græskanter i stål for at få et helt andet udtryk.

Du kan også vælge græskanter i cortenstål, som har en varm, karakteristisk, rustrød farve. Eller du kan få dem i hård genbrugsplastik. Der er med andre ord masser af muligheder for at få en græskant, som passer til netop din smag og din haves stil.

Græskanterne placeres i jorden langs græsplænen – eventuelt ved hjælp af en spade.