husblog.dk

Det lille badeværelse; 4 tips til at gøre det personligt og funktionelt

Det lille badeværelse; 4 tips til at gøre det personligt og funktionelt

editorial

Indsæt foto-id: 475605628

Med et lille badeværelse gælder det om at udnytte kvadratmeterne bedst muligt, så pladsen optimeres. Ofte er det få ting, der skal til, men det kræver, at du tænker kreativt. Vi giver dig vores bedste tips til at indrette det lille badeværelse, så det bliver både praktisk, lækkert og personligt.

Det kan være skønt at bo i byen, men de charmerende lejligheder byder tit på små, finurlige badeværelser, der kan være svære at indrette. Det samme gælder for både byhuse og ældre enfamiliehuse, hvor det som regel ikke er badeværelsets kvadratmeter, der er prioriteret højest – slet ikke når det kommer til gæstebadeværelset. Er du en af de mange mennesker, der bor med et lille badeværelse, så fortvivl ikke; du kan stadig få en masse ud af rummet.

Det handler om at se muligheder frem for begrænsninger, og med udgangspunkt i nedenstående tips, kan du skabe dig et lækkert og personligt badeværelse i miniformat.

 

1: Udnyt hver en krog

Når du skal indrette dig på et lille badeværelse, så gælder det om at udnytte hver en krog – enten til opbevaring eller til udsmykning. Nøgleordet er gulvplads, og det vil sige, at du først og fremmest skal tænke i løsninger, der ikke optager plads på gulvet.

Sæt for eksempel hylder op under loftet, så du har ekstra opbevaringsplads til de ting, du ikke bruger så ofte. Brug fine kurve eller æsker, der passer til din stil, så du kan skjule det rod, der ofte er på et badeværelse; rodet får nemlig rummet til at føles endnu mindre.

Pladsen over toilettet er også et overset område. Her kan du hænge hylder op og lade de samme kurve og æsker gå igen, så du skaber sammenhæng i indretningen. Miks dem gerne med krukker, vaser og planter for at skabe hygge og personlighed.

 

Indsæt foto-id: 560091664
Billedtekst: Kurve, vaser, krukker og spiller fint sammen med håndlæder og sæbedispensere, så indretningen både bliver praktisk og æstetisk.

 

Har du et vindue på dit badeværelse, så tag også vindueskarmen i brug. Stil cremer, sæber og andre lækkerier frem og udnyt at dagslyset giver dig gode muligheder for at have grønne planter på badeværelset.

 

2: Fremhæv lyset

Hvis du er så heldig at have et vindue på dit badeværelse, så sørg for at fremhæve lyset. Dagslys får nemlig det lille badeværelse til at virke større, ligesom den friske luft trækker uderummet ind.

Har du ingen vinduer, skal du i stedet lægge vægt på gode lamper, der lyser rummet godt op. Brug gerne en loftlampe til det primære lys og suppler eventuelt med hyggebelysning i hjørnet og en praktisk lampe over spejlet. Selvom tre lamper kan virke af meget på et lille badeværelse, så giver det ekstra lys en varm stemning, der gør rummet behageligt at være i.

 

3: Giv rummet personlighed med et anderledes spejl

Mange danske badeværelse har det traditionelle, firkantede spejl hængende over håndvasken. Ingen ramme, bare spejlglas. Det er praktisk, men ikke specielt flatterende i et lille badeværelse, hvor det kan virke upersonligt og idéforladt. Heldigvis er det nemt at lave om på; det skal bare skiftes.

Gå efter et spejl, der understreger din stil. Er du til det romantiske look, så find et spejl med en dekorativ ramme. Er du mere til det nordiske, stilrene look, så er et spejl med en ramme af lyst træ nok mere passende. For at bløde rummet op, kan du med fordel vælge et spejl med afrundede kanter; det skaber en særlig ro i det lille badeværelse.

Har du mod på et badmiljø med mere liv, kan du hænge flere spejle op i forskellige størrelser. Tag gerne flere af væggene i brug, så du skaber en helhedsoplevelse, der får rummet til at virke større.

 

Indsæt foto-id: 265469240
Billedtekst: Når du skal vælge spejl til dit badeværelse, så gå efter et, der passer til din stil. Spejlet er et overset element i indretningen, og det kan give dit badeværelse personlighed og karakter.

 

4: Skab ro med en dæmpet farveskala

Farven på badeværelset betyder meget for udtrykket. Det kan være overvældende med mange farver og mønstre, ligesom mørke nuancer kan få rummet til at trække sig sammen og virke mindre, end det er.

Hvis du vil have et harmonisk badeværelse, hvor du kan få ro i krop og sind, skal du vælge rolige, nedtonede farver. Det kan for eksempel være lysegrå nuancer, rosa, lyseblå og lyse jordfarver, der alle virker beroligende for øjet. Samtidig kan du trække naturen ind i form af materialer som hør, bambus og kurveflet, der alle passer godt ind i en dæmpet og lys farveskala.