Makita hækkeklipper

Få klippet din hæk nemt og hurtigt

Få klippet din hæk nemt og hurtigt

editorial

Alle der har prøvet at klippe en hæk med en manuel hækkeklipper ved, at det er et hårdt og tidskrævende arbejde. Et der nemt kan tage mindst en hel weekend og det to gange om året. Mindst. Det er markant nemmere med en el- eller batteridrevet hækkeklipper. Om det skal være den ene eller anden afhænger af mange ting. Det er fordele og lemper ved begge typer. 

En eldrevet hækkeklipper er lettere og passer derfor ofte bedre til kvinder, som kan have svært ved at klippe hæk i længere tid med den tungere batteridrevet. Til gengæld kommer den med en ledning, hvilke gør det mere bøvlet. Især fordi ikke alene skal den være lang, men ofte kommer man til at klippe den over, hvis man ikke er forsigtig. Du kan se flere af Makita hækkeklipper.

Makita hækkeklipper

Batteridrevet hækkeklippere

Hvis man ser bort fra at det koster mange penge at købe nye ledninger, når man har klippet dem over, så er der flere fordele ved en batteridrevet hækkeklipper. Den største er manglen på ledning. Det gør hækkeklipperen mere mobil og du kan nå selv det fjerneste hjørne. Det gør det også nemmere at forme en hæk eller en busk, da du ikke skal tage hensyn til ledning.

Ulempen er at hækkeklipperen er tung og det kan være nødvendigt at sprede klipperiet ud over flere dage. Du kan også risikere at løbe tør for batteri, bedst som du er igang. Det sidste kan løses ved at købe et ekstra batteri, eller hvad mange gør. Købe af en producent, som bruger det samme batteri.

Det er en fordel, da du slipper for at skulle have en oplader og et forskelligt batteri til hver af dine haveredskaber og værktøj. Du slipper også for at købe batterier hver gang, men kan nøjes med at have et par stykker. Det vil spare dig penge i det lange løb.