varmepumpe

Find en varmepumpe i Nykøbing Falster

Find en varmepumpe i Nykøbing Falster

editorial

I dag hvor mange er blevet langt mere miljø- og klimabevidste, vælger mange at udskifte deres traditionelle varmekilder til en, der opfylder de krav. En af de muligheder for at få en mere miljø- og klimavenlig energikilde er en varmepumpe. At en varmepumpe derudover også er markant billigere gør jo valget endnu nemmere. 

Der findes grundlæggende 3 forskellige typer af varmepumper. En varmepumpe der udnytter jordens varme og omdanner det til varme i din bolig. Den anden type er luft til vand hvor varmepumpen lige som med jorden udnytter forskellen. Den sidste type er luft til luft. Den sidste type er billigere og mindre effektiv. Den passer bedst til sommerhuse og kolonihaver. Du kan evt. kigge på en varmepumpe i Nykøbing Falster, hvis du bor i det område.

Start med råd og vejledning af en autoriseret installatør

Inden du køber en varmepumpe eller beslutter dig for hvilken type du skal vælge er det en god ide at starte med at få en autoriseret installatør ud og gå din bolig igennem. En varmepumpe der køre på jordvarme skal have rør gravet ned i haven. Det er ikke sikkert at du har en stor nok have eller du ønsker at den skal ødelægges for at få gravet rør ned. 

Alternativet til jordvarme er luft til vand som køre efter samme princip. Luft til vand er lidt mindre effektiv men koster også mindre. Hvor stor varmepumpen skal være kan installatøren udregne. 

Det er også vigtigt at din bolig er godt isoleret for at du kan få mest ud af varmepumpen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt først at få boligen isoleret. 

Det er vigtigt at varmepumpen ikke installeres under et rum, hvor der soves eller tæt på naboen da den godt kan larme lidt.

Der skal også indhentes tilladelse hos kommunen. Det kan installatøren hjælpe med.