gulvafslibning

Giv gulvet et nyt look med en gulvafslibning

Giv gulvet et nyt look med en gulvafslibning

editorial

Er dit smukke, sæbe behandlede trægulv gået hen og blevet nusset at se på? Har gulvets før så lækre og ensartede overflade pådraget sig ridser, skrammer og misfarvninger i en grad så at den nu fremstår plettet og ujævn? Og er gulvet begyndt at danne irriterende splinter, så at du ikke længere tør lade børnene lege på gulvet visse steder? Så er det på tide med en gulvafslibning, som kan rette op på disse skader.

Hvad kan jeg opnå ved en gulvafslibning?

Når du vælger at lade dit gulv afslibe, er der mange fordele at opnå. Først og fremmest fjernes ved en gulvafslibning den del af gulvets overflade, i hvilken de oven for nævnte skader er placeret – det vil sige de øverste 1 – 2 millimeter. Dette lyder måske ikke af meget, men du skal regne med, at selv om dit gulv fremstår utroligt grimt, vil langt de fleste skønhedspletter være ganske overfladiske.

Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel en gulvafslibning kan gøre. Når gulvets overfladefjernes, vil samtlige pletter og skjolder fra spildte væsker, gule plamager fra solfalming, slidspor bestående af nedtrådt støv og skidt samt diverse småskrammer, ridser og splinter også forsvinde. Neden under findes et helt frisk lag af træværk, klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling. Og her kan du helt selv vælge, hvilken efterbehandling der skal anvendes.

Hvilken efterbehandling er bedst?

Selv om sæbe behandlede gulve er utroligt smukke at se på – og behagelige at betræde – bør du overveje, om dette er gulvet for dig. Et sæbe behandlet trægulv er meget krævende, når det kommer til pleje og vedligeholdelse, og samtidig utroligt sart og sårbart – og du vil måske være bedre tjent med lak.

Du kan altid få rådgivning til efterbehandling af gulve hos den gulvmand som forestår din gulvafslibning – læs mere på Gulvkanonen.dk