gardiner

Her er nogle af de forskellige typer af gardiner

Her er nogle af de forskellige typer af gardiner

editorial

Kender du til nogle af de forskellige gardiner, der findes ude i verden?

Det gør du jo garanteret, for hvilke mennesker kender ikke til gardiner, for et hjem uden gardiner virker jo som et sted, hvor man ikke lige er flyttet ind i endnu.

Den mest almindelige type af gardiner er nok den genkendelige art, hvor man har to stykker af stof på hver side af vinduet, som man trækker for. Disse kan have forskellige mønstre på sig, eller de kan være anonyme, som det gælder med langt de fleste typer af gardiner.

Dog lige med undtagelser af persienner, som oftest bare har en enkelt farve, men dog kan de have et mønster, som man først kan se, når man trækker det for og ruller det sammen.

I praksis er dette gardin et stykke plastik, der er blevet “revet” i mindre stykker og er del med luft mellem sig. Man kan så trække dem op via en snor, men man skal være forsigtig, da man ellers kan komme til at hive det skævt op, så det går i stykker.

Desuden er disse persienner heller ikke nemme at gøre rene, men alligevel er de foretrukket af mange hjem og kontorbygninger, da det er lettere at regulere i forhold til, hvor meget lys man vil have ind, samt hvor meget man vil kunne kigge ind eller ud.

Der findes også rullegardiner, der er lidt at betragte som persienner bare uden de mange mellemrum i sig.

Så er der mørklægningsgardiner, der var populære under krigen, men som specielt gammeldags fotofremkaldning vil have godt af at blive brugt under.

Søger du disse gardintyper og praktisk talt alle andre, man kan tænke sig til i en god pris og topkvalitet, så er det gardiner i Vordingborg og Stege fra tidens-design.dk, som du skal handle hos.