Vandingsanlæg

Her og der er det egnet med vandingssystemer

Her og der er det egnet med vandingssystemer

editorial

Måske undrer du dig lidt over, hvor det er, at man kan have behov for at sætte et vandingsanlæg op af en forskellige type, der arter sig bedst til at blive brugt det givne sted.

Men du har faktisk stød på sådan nogle vandingssystemer flere gange, end hvad du lige tænker over, for mennesker har gennem tiden længe overvejet, hvordan de kunne vande større arealer, hvor man kunne gøre det maskinelt eller bare mere effektivt, end hvad man kunne formå selv.

Derfor er det større landområder, som man vander med den slags systemer, og hvis du kører rundt en sommerdag i det danske rige, så vil du sikkert opdage sådan en vandingssystem:

Det er sat ud på en mark, hvor det er indstillet til at rykke sig en smule hele tiden med vandingen, men hvor vandet stadigvæk bliver fordelt effektivt og uden for meget spild.

For formindskelsen af spild er også noget, som man har fået fokus på nu, hvor man har effektiviseret vandingsanlægget.

Mange baner og landområder har godt af et vandingssystem

Hvis man skal tage fat i nogle flere konkrete eksempler, så kunne det jo være et sportsanlæg eller en fodboldbane, som der bliver vandet med sprinklere, der kommer op af undergrunden, når der ikke er kamp, som der så vander banen.

Den slags skal man kontrollere og indstille, så de ikke aktiveres, mens der er kamp, og det er endnu et eksempel på, hvor smarte de moderne vandingsanlæg er.

Man kan også bruge systemet på en ridebane, eller hvad med at bruge det på en golfbane?

Du kan sådan set næsten tænke dig til et større område, der har brug for vanding, hvor det vil være effektivt at gøre det med et vandingssystem.

Selv indendøre kan man bruge sådan et system!

Det kunne for eksempel være i et drivhus.