træpiller

Kan træpiller blive ubrugelige?

Kan træpiller blive ubrugelige?

editorial

Der findes faktisk flere årsager til, at træpiller af forskellige typer kan blive ubrugelige og ikke til at fyre med, og det vil vi komme nærmere ind på i dette skriv.

Noget af det har du måske læst om andre steder eller kan gætte dig til selv, men derfor opridser vi dem alligevel.

Hvis træpillerne for eksempel er blevet våde, så er de ikke til at fyre med. Selv en lille smule vand vil gøre, at det oser for meget, og effektiviteten i omdannelse til varme vil være slækket gevaldigt.

Urenheder og ukurante elementer vil også kunne ødelægge forbrændingsprocessen, specielt hvis det er i større skala.

Dette kan være alt fra insekter, blade med videre, hvorfor man skal vælge at få ens træpiller i sække, som man så fylder direkte på, så der ikke er chancer for i lige så høj grad, at katte kan pisse i dem, insekter tager bo i dem – eller de netop bliver våde.

Men træpiller er jo også organisk materiale, selvom det er blevet omdannet til piller, så det har stadig en “bedst før”-dato på sig, kan man sige.

Det vil lidt groft sagt sige, at desto længere tid der går, desto mindre effektive vil de gamle træpiller være at fyre med.

Her taler vi dog om lang tid, og man kan godt have et nødlager liggende af gamle træpiller til, hvis man løber tør en dag af de mere nyere træpiller, men det er så også en nødløsning.

Desuden forsøger man hele tiden at udvikle træpiller, som er mere effektive at fyre med og udnytter deres potentiale bedst muligt.

Således vil vi gerne runde af med at sige, at hvis du skal have nogle gavnlige og brugbare træpiller til en god penge, så skal du handle dem hos Hesselagerenergi.dk.

Så får du dem ikke bedre!