boligadvokat

Lad en erfaren boligadvokat hjælpe dig igennem boligkøbet

Lad en erfaren boligadvokat hjælpe dig igennem boligkøbet

editorial

Har du en bolig i kikkerten – så tøv ikke med at kontakte en boligadvokat. På den måde er du nemlig på effektiv vis sikret mod grimme overraskelser, som kan opstå fordi du ikke selv læste den medfølgende dokumentation grundigt, eller måske ikke bare vidste hvad du skulle kigge efter.

Her er det rigtig smart at have en boligadvokat ved hånden. Han eller hun ved nemlig præcis hvilke forhold der kan gøre sig gældende, som kan have betydning for din fremtidige økonomi og dermed indflydelse på din beslutning om boligkøb.

Hvorfor hyre en boligadvokat?

Boligadvokaten er, groft sagt, købers modpol til ejendomsmægleren. Hvis ejendomsmægleren varetager sælgers interesser, er det indlysende, at ejendomsadvokaten også varetager dine interesser.

Hvad laver en boligadvokat?

En boligadvokat rådgiver dig om alle aspekter af boligkøbsprocessen, lige fra gennemgang af salgsopstillingen og dokumentationen til rådgivning om, hvilke skridt du skal tage som det næste. Han eller hun sørger med andre ord for, at alting går glat, og at du ikke ender med at begå dyre fejltagelser.

Boligadvokat

Dette foregår blandt andet ved grundig gennemlæsning af de dokumenter, som er relevante for boligen og for handelen. Hvilke dokumenter, der her er i spil, kan du læse mere om nedenfor.

Hvilke dokumenter er vigtige og essentielle i forbindelse med ejendomshandlen?

Der er nogle få dokumenter, der er afgørende for enhver ejendomstransaktion:

-Salgskontrakten: Dette er det dokument, der fastlægger alle de aftalte salgsbetingelser mellem dig og sælgeren. Det er, og den er bindende.

-Ejendomsdokumentet, også kaldet skødet: Dette dokument beviser, at sælgeren er den retmæssige ejer af ejendommen, og at der ikke er andre krav på ejendommen.

-Pantebrevet: Hvis du optager et realkreditlån for at finansiere dit køb, vil dette dokument fastlægge betingelserne i låneaftalen mellem dig og långiveren.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse dokumenter og på, hvad de indebærer, før du underskriver noget – og det er her, din advokat kommer ind i billedet. Han eller hun vil gennemgå det hele sammen med dig, så du ved præcis, hvad du underskriver for.

Klik ind på eboligadvokat.dk og læs mere.