regnmålere

Regnmålere er vejen frem til en smuk have

Regnmålere er vejen frem til en smuk have

editorial

Hvis ikke du har en regnmåler, så er det måske på tide du får fingrene i en. En regnmåler er ikke noget mange skænker den helt store tanke, men det er et meget nyttigt værktøj. Det er sådan set meget mere nyttigt end man måske lige forestiller sig. Mange kan måske godt tænke hvad man dog skal bruge en regnmåler til, men regnmålere hjælper sådan set mange med at få en smukkere have. Hvis man går meget op i vejret som hobby eller går meget op i sin have som hobby, så er regnmålere interessante. Hvis man ikke interesserer sig for nogle af de to ting, så er regnmålere måske ikke først på ønskelisten. 

Regnmålere er kort sagt bare en pind med et måleglas på toppen. Det lyder nok lidt kedeligt, så derfor findes der heldigvis en masse forskellige regnmålere som er super søde og sjove. Du kan finde regnmålere som passer til dig, dit hus og din have. Hvis du fx bor på en stor smuk gård, så kan du finde regnmålere med traktorer på eller køer på toppen. Det er både sjovt og giver lidt charme til haven. Når man skal have en regnmåler midt i haven, så kan lige så godt gøre lidt ekstra ud af det, ikke? 

Sørg for at placer din regnmåler korrekt i haven

Hvis du vil have det mest præcise billede af hvor meget regn der er faldet natten over, så skal du placerer din regnmåler korrekt i haven. Regnmålere skal stå helt frit for sig selv, gerne 2 meter til nærmeste tag, busk, træ, blomst eller lignende. Den skal placeres godt ned i jorden, så den står fast og måleglasset skal være vandret. Når du har fået placeret din regnmåler, så er der kun tilbage at holde øje med måleglasset. Nu ved du fremover præcis hvor meget dine planter og blomster trænger til af vand, så du ikke bare kører efter den normale vandingsplan og giver den fuld gas med vandslangen. Fremover kan du rent faktisk få et billede af hvor meget vand dine planter trænger til – smart, ikke?