guide

Sådan finder du den rigtige gulvafsliber

Sådan finder du den rigtige gulvafsliber

Du vil blive overrasket over at opdage, hvor mange firmaer der reelt beskæftiger sig med gulvafslibning. Dette medfører så også, at du måske kan have problemer med at finde den rigtige gulvafsliber – heldigvis kommer vi med løsningen til dig!

Når du skal vælge den rette gulvsliber, så forefindes der mange muligheder derude, og de vil alle vove den påstand, at de er de bedste til at udføre arbejdet for dig.

Upåagtet af erfaring og anciennitet så er der bestemt også mange gode gulvslibere derude, men vi leder jo efter den RIGTIGE og den BEDSTE til det arbejde, du gerne vil have udført derhjemme. Fordi den ene er god til en bestemt form for gulvafslibning, er det ikke ensbetydende med, at vedkommende så er den rette til at udføre lige præcis den form for gulvafslibning, du ønsker at få. Desuden skal du jo som kunde også opleve den ønskede service og have det rette samspil med gulvafsliberen, og den slags kommer ikke af sig selv.

Vores pointe er, at selvom nogle kunder kan opleve en god service og hjælp fra gulvafsliberen, så er det ikke sikkert, at du selv kommer til at opleve det samme.

Det er en større opgave at få udført en gulvafslibning, og du kan ikke bare lige rette gulvet tilbage til den tilstand, det var i, før du fik udført arbejdet, så det er svært at fortryde den service, du køber. Derfor vil vi i det følgende komme ind på, hvordan du kan gå efter at finde den rette gulvafsliber, men også hvordan man afstemmer med hinanden, om der er grobund for et samarbejde.

 

Vær kritisk angående anbefalinger

Anbefalinger fra venner og familie kommer vi til, for i denne sammenhæng mener vi de anbefalinger, du ser på diverse hjemmesider, der yder services eller sælger produkter. Det er den slags, som på overfladen ligner almindelige mennesker, der har skrevet en anbefaling af deres oplevelse med firmaet.

Her udvælger firmaet selvfølgelig de mest positive, men er det så også de retvisende for firmaets omdømme? Hvis de har fremhævet fem positive anmeldelser, men der eksisterer 20 negative, som de har udeladt, så viser deres hjemmehævende anmeldelser jo ikke et korrekt billede af firmaets renommé. Der findes faktisk firmaer, der får lavet betalte anbefalinger, som man derfor ikke kan stole på!

Derfor skal du tjekke uafhængige kilder, hvor du sammenlagt kan se alle anbefalinger af et givent firma, og hvor der ikke er udøvet censur.

 

Indhent uforpligtende tilbud

Mange gulvafslibningsfirmaer arbejder med at give uforpligtende tilbud til deres potentielle kunder, men selvom de ikke gør det, kan du jo stadig spørge efter et. Er de interesseret i at få dig som kunde, bør de gøre sig den ulejlighed at give dig et tilbud.

Disse tilbud kan du så sammenligne med de andre, du har fået, og ud fra dem kan du få dig et pejlemærke om, hvad det reelle prisniveau er for at udføre det arbejde, du gerne vil have lavet. Dog skal du huske på, at det billigste ikke er lig med det dårligste, og det dyreste behøver i samme ombæring ikke være det bedste.

 

Nettet

Vi kan ikke undsige os, at nettet har erstattet langt de fleste måder at søge information på nu om dage, hvor man måske tidligere slog op i aviser efter annoncer eller kiggede efter andre former for reklamer for den slags i gadebilledet. Det meste information er blevet samlet på nettet, så det er også her, du skal begynde at søge efter den dygtige gulvafsliber, når du laver din indledende eftersøgning.

Dog vil vi også give dig nogle forslag til, hvordan du laver den rette research, så du ikke ender med at lave en aftale med en dårlig gulvafsliber.

Det er jo nemt og mageligt at søge informationer på internettet derhjemme, og det ved de fleste udbydere af tilbud da også. Derfor vil der måske være funklende reklamer for et givent firma, der virkelig forsøger at fange din opmærksom, når du først begynder at søge efter gulvafslibere.

Men det er ikke jo ikke nødvendigvis dem, der har brugt flest penge på markedsføring, der er de bedste af slagsen. 

 

Den kritiske søgning

Du skal altså have den kritiske hat på, når du søger efter gulvafslibere på nettet. Et eksempel kan være, at du finder en hjemmeside for et gulvafslibningsfirma, men så er det en mellemmand, der hyrer arbejdskraft udefra – måske fra udlandet – hvor der ingen garanti er, og hvor du måske ender med et dårligt resultat.

Man kan undre sig over, at den slags firmaer får lov at eksistere, men det hænger ofte sammen med, at det er SÅ let at oprette en hjemmeside, lave nogle tilbud og få det til at se smart ud.

Se derfor efter, om der er autoriserede godkendelser på hjemmesiden for korrekt e-handel og eventuelt for medlem af diverse foreninger for gulvafslibninger.

 

Personlige anbefalinger

Ens nærmeste vennekreds kender en og vil en det bedste, så når de anbefaler et gulvafslibningsfirma til en, så er det værd at undersøge nærmere.

Mange firmaer poster mange penge i det med at få genereret mundtlige overleveringer af den positive art til deres kundeklientel, for selvom meget kommunikation og marketing foregår digitalt, så er det svært at slå den direkte anbefaling, man får fra andre mennesker.

Når et gulvafslibningsfirma har udmærket sig nok hos nogle til at gøre sig godt bemærket, er det altså værd at lytte efter, da firmaet så har gjort en indsats for at blive værdsat – omvendt skal du så holde dig væk, hvis du får at vide, at du skal lade være med at kontakte et givent gulvafslibningsfirma, hvis nogle bekendte har haft en dårlig oplevelse med dem.

 

Afstemning med gulvafsliberen

Som nævnt tidligere skal der være den gode kontakt og den gode forbindelse til den udvalgte gulvafsliber, og derfor kan det være på plads med et forudgående møde, hvor du får gulvafsliberen til at kigge på dit gulv. Her får du selv mulighed for at høre, hvordan fremgangsmåden med gulvet vil være, og måske får du forelagt nogle eksempler på, hvordan firmaet typisk vil kunne levere et resultat, eller de kan fremvise eksempler på, hvordan dit gulv kan komme til at se ud, efter det er blevet slebet.

Her skal du huske på, at ikke to gulve er ens og fordrer de samme behov og fremgangsmetoder, hvorfor du ikke skal forvente, at det forelagte eksempel kommer til at matche én til én, men det er en god retningsanvisning.

Man kan argumentere for, at det kræver for meget med sådan et møde, og det er da heller ikke bydende nødvendigt i tiden fremover, når man har lavet en aftale om jævnlige besøg fra gulvafsliberen, men det er en god måde at se hinanden i øjnene på – og det slår den digitale kommunikation til hver en tid.

 

Til slut giver vi dig lige en video om de mest almindelige fejl, man begår sig, når man skal slibe gulve ned selv. Dette kan måske inspirere dit til at hyre professionelle folk fremfor at udføre arbejdet på egen hånd.

FAQ

Hvilken efterbehandling skal jeg vælge til mig gulv?

Det er ikke til entydigt at svare på ovenstående spørgsmål, da det kommer an på, hvordan gulvets beskaffenhed er hos dig. Desuden afhænger det også af, hvordan du ønsker, at gulvet skal se ud bagefter.

Alt dette kan en gulvafsliber heldigvis hjælpe med at vejlede dig i, så du ender med et flot resultat.

Kan jeg selv slibe mit gulv ned?

Du kan godt slibe dit eget gulv, men for det første kræver det en del øvelse, og for det andet kræver det specifikt udstyr, som du måske skal leje, hvis du vil ende med et rigtig flot trægulv.

Derfor er det værd at gøre op med sig selv, om det ikke bedre kan svare sig, at lade professionelle gulvafslibere om arbejdet.

Skal en gulvafsliber besigtige mit gulv, inden vedkommende kommer med et tilbud?

Nogle gulvafslibere kan godt lide selv at komme ud og mærke gulvet med deres egne hænder og se det med deres egne øjne, før de kommer med et tilbud og/eller siger, hvad der skal gøres ved dit gulv.

Andre ser det mere som spild af tid.

Nogle gange bliver du derfor opfordret som kunde til at beskrive gulvet for gulvafsliberne, tage billeder af det og eventuelt lave en lille video af gulvet, som du kan sende til dem.

På den måde kan du give et nogenlunde retvisende billede af, hvordan gulvet har det, og hvad man skal gøre ved det – og ikke mindst få af vide, hvad det vil koste.