guide

Sådan finder du den rigtige rengøringshjælp

Sådan finder du den rigtige rengøringshjælp

Kan du ikke selv finde tiden til at gøre din bolig ren, kan det være smart, at du hyrer en anden til at gøre det. Det er dog også grænseoverskridende at skulle lukke et fremmed menneske ind i dit hjem – og at lade dem se dit rod! Derfor kan det være, at du gerne vil vide, hvordan din finder den bedste rengøringshjælp. 

Det kommer vi ind på her. Når du har læst denne artikel, skulle du derfor gerne være godt klædt på til at kunne finde den helt rette rengøringshjælp. Ved at bruge lidt tid på at finde den rette vil du forhåbentlig få en god rengøringshjælp, som du kan stole på, og som kan hjælpe dig med at gøre din hverdag nemmere i mange år fremover. 

Privat person eller rengøringsfirma

Når du leder efter rengøringshjælp, skal du starte med at overveje, om du vil have hjælp af en privat person eller et rengøringsfirma. Ofte vil det være billigere for dig, hvis du hyrer en privat person, særligt hvis vedkommende arbejder sort.

Selvom det kan virke rart at spare penge, bør du dog også være opmærksom på, at vedkommende så typisk ikke har styr på det med forsikringen. Kommer en privat rengøringshjælp til at smadre noget under rengøringen, vil du typisk ende med at stå med regningen selv. Et professionelt rengøringsfirma vil altid have sørget for, at der er styr på forsikringerne, så de dækker, hvis der er noget, der går i stykker. 

Derudover har du mulighed for at bruge håndværkerfradraget på rengøringshjælp, hvis det ikke er sort arbejdskraft. Der kan derfor være en del penge at spare for dig i det lange løb. 

En professionel vil også være langt bedre til at vurdere, hvor meget tid de skal bruge på opgaven. Du vil derfor godt kunne komme ud for, at du hyrer en privat person, der så skal bruge meget længere tid, end vedkommende egentlig har sagt. 

Endelig bør du overveje, hvad der sker, når rengøringshjælpen har ferie eller er syg. Hos et rengøringsfirma vil de typisk kunne sende en anden, mens du, hvis du hyrer en privat person, er nødt til at stå for rengøringen selv eller selv finde en afløser. 

Anbefalinger og anmeldelser 

Når du har fundet ud af, om du vil benytte dig af en privat person eller et rengøringsfirma, kan det være en god ide, at du spørger i dit netværk, om folk kan anbefale nogle. Den klart bedste er at få anbefalet en god rengøringshjælp i sit netværk. Det vil være de anbefalinger, der typisk er bedst og mest troværdige. 

Er der ikke nogen i dit netværk, der kan anbefale en person, bør du selv bruge lidt tid på at lege internetdetektiv og finde ud af noget om personen eller firmaet. De fleste rengøringsfirmaer kan du læse om på Trustpilot. Der lægger folk ikke fingrene imellem, hvis de ikke har været tilfredse med firmaet. Derfor kan det give dig et meget godt billede af, hvordan andre opfatter firmaet, og hvilke problemer de har haft med det. 

Overvejer du at ansætte en privat person, har du også mulighed for at få mere information om vedkommende på nettet. Du kan til at starte med søge på personens navn og se, hvilke oplysninger der dukker op. For eksempel kan du finde ud af meget via de sociale medier og dermed gøre det klart, om det er en person, som du har lyst til at lukke ind i din bolig eller ej. 

Sådan finder du den rigtige rengøringshjælp

Sørg for at stille de rigtige spørgsmål

Et vigtigt element i forhold til at finde den rette rengøringshjælp er også, at du sørger for at stille de rigtige spørgsmål. For mange vil det typisk være, at du først og fremmest hører, hvor meget rengøringshjælpen skal have i timen. Det er en branche, hvor pris er en afgørende faktor. 

Derudover er det også en god ide, at du finder ud af, hvilken dag det er muligt at få gjort rent. Mange foretrækker at få gjort rent op til weekenden, så de kan holde weekend i en bolig, der lige er blevet gjort ren. Det er de færreste, der ønsker at få gjort rent om mandagen, da det så betyder, at deres bolig er blevet nusset igen i weekenden. Vil du have rengøringshjælpen til at komme to gange om ugen, kan mandag dog være en fin dag for vedkommende at komme. 

Du bør også høre, om du selv skal rydde op, inden rengøringshjælpen kommer, eller om vedkommende også kan gøre det. Hvis du selv gør rent, sparer du dog selvfølgelig nogle penge, fordi rengøringshjælpen så ikke behøver at bruge tid på det. 

Du skal også overveje, om rengøringshjælpen skal komme på et tidspunkt, hvor du selv er hjemme til at lukke vedkommende ind, eller om vedkommende skal have en nøgle til din bolig. Det er jo også afgørende for tidspunktet på dagen, hvor vedkommende kan komme. 

Har du kæledyr, bør du også tale med rengøringshjælpen om, hvordan han eller hun kan håndtere dem. Hvis du har en indhegnet have, og din hund har det fint med at være der, kan de fleste rengøringshjælpere sagtens lukke hunden ud. Har du derimod en hund, der er rædselsslagen for støvsugeren, sætter det jo nogle begrænsninger for, hvordan og hvornår du kan få gjort rent. 

Tag vedkommende med på en runde i din bolig

For at få det bedst mulige samarbejde med din rengøringshjælp, er det en god ide, at du tager vedkommende med rundt i din bolig. Der kan du vise, hvor du gerne vil have gjort rent, og hvordan du gerne vil have gjort rent. Derudover er det også en god ide, at du udpeger de genstande, der er særligt skrøbelige eller har særlig stor værdi for dig, så rengøringshjælpen ved, at vedkommende skal passe ekstra på dem. 

Når rengøringshjælpen starter, er det en god ide, at udfærdiger en liste med de opgaver, som du gerne vil have udført. Dermed kan I være sikre på, at der ikke opstår fejl i kommunikationen i forhold til, hvad der skal laves. 

Typisk vil du dog godt kunne bede din rengøringshjælp om at tage en ekstra opgave, hvis du sørger for at advisere vedkommende i god tid. Det kan for eksempel være, hvis din ovn trænger til at blive rengjort, eller du gerne vil have gæsteværelserne gjort rene, inden du får gæster i weekenden. 

Kilde: Bolius.dk og dk.helpsoon.com

FAQ

Hvilke spørgsmål er vigtige at stille, når jeg skal finde en rengøringshjælp?

Når du skal finde en rengøringshjælp, er der en række spørgsmål, som det er vigtigt, at du får svar på. Det er blandt andet:
– Hvad er timeprisen?
– Hvilke ugedage kan jeg få gjort rent?
– Hvor mange timer vurderer I at skulle bruge på at gøre min bolig ren?
– Hvordan kan I håndtere mine kæledyr?
– Er der styr på forsikringerne?
– Kommer der en afløser ved ferie og sygdom?

Kan jeg give min rengøringshjælp ekstra opgaver?

Når du hyrer en rengøringshjælp, skal du typisk udarbejde en liste med opgaver, der skal klares hver gang. Dermed er du sikker på, at opgaverne bliver udført. Har du brug for at få udført ekstra opgaver, vil du dog typisk også sagtens kunne det, hvis du sørger for at give rengøringshjælpen besked i god tid.

Skal jeg bruge en privat person eller et rengøringsfirma?

Der er forskellige fordele og ulemper ved at bruge en privat person frem for et rengøringsfirma. Fordelene er, at du ofte kommer til at kende vedkommende bedre, måske er det endda en i dit netværk. Ulempen er, at det ikke er sikkert, at der er styr på forsikring, og at der ikke kommer nogen og gør rent, når rengøringshjælpen har ferie eller er syg. Med et rengøringsfirma vil de typisk kunne sende en anden.