stål

Superkræfter, superhelte og stål

Superkræfter, superhelte og stål

editorial

Hvorfor er det lige, at man forbinder stål med at have noget nær og hvis ikke ligefrem overnaturlige evner?

Da man begyndte at gøre stålindustrien mere strømlinet og kunne lave det meget hurtige, så gik man faktisk også ind i den tid, man kalder for Industrialiseringen, der begyndte allerede i slutningen af 1700-tallet og stadig har sin indflydelse i dag, selvom vi er endt mere i en digital tidsalder.

Kort fortalt så var og er stål noget, der gjorde det muligt at bygge højere, sikrere, bedre, fastere, mere robust end hidtil materialer.

Derfor blev stål også kendetegnet på det element, som var noget af det ypperste og mest stærke, når man skulle konstruere noget, og ville man være blandt de bedste, så bygge man selvfølgelig af stål.

Så da en af verdens første superhelte så dagens lys i 1930’erne, nemlig Superman, så sagde man da også, at han kunne vride stål med sine bare næver, hvilket siger noget om hans styrke.

Skurkene kunne skyde projektiler mod hans krop, hvor de bare plaffede af, som ramte de netop en stålplade.

I nyere tid har man set en anden superhelt, hvori navnet med “stål” ligefrem indgik: Vi taler selvfølgelig om Stålanden, der er Anders Ands alter ego.

I dagligdagens sprog siger man jo også, at man har nerver af stål, hvilket vil sige, at man ikke vrister i ens overbevisning, som netop heller ikke det bedste stål af nogen art burde gøre det.

Således er stål-verden gået over til at blive noget, som kendetegner en superhelt, fordi stål netop er et af de elementer, der har været med til at definere en tidsalder og domineret på verdensplan og imponeret flere – som superheltene også har gjort det.

Skal du have lavet noget af stål i dag, så skal du kontakte https://www.xn--rn-petersen-ggb.dk/ efter vores mening for at få det bedst udført.