guide

Top 5 populære havetraktorer

Top 5 populære havetraktorer

Drømmer du om at blive godt kørende på en af markedets bedste havetraktorer? Du får her den ultimative top 5 af havetraktorer netop nu, så læs med, og find ud af, hvilken en du skal have!

En havetraktor er det oplagte alternativ til en traditionel plæneklipper. Det gælder specielt, når du har en stor have – og også hvis du er lidt af en livsnyder! For findes der noget bedre end at cruise rundt på din havetraktor og lade den gøre alt det hårde arbejde for dig? Næppe.

Livsnyderi er ikke det eneste, du har behov for. Kvalitet skal der også til. Derfor har vi samlet et godt overblik over nogle af de bedste og mest populære havetraktorer på markedet lige nu. De har scoret højt i tests og er alle fra yderst anerkendte producenter. 

 

5 af de mest populære havetraktorer 

Hvilke fem havetraktorer er de bedste? Det kan du få at vide lige her. Vores guide inkluderer maskiner fra mærkerne Stiga, MTD, Husqvarna, Stiehl og AL-KO, og du kan se mere om hver enkelt maskines ydeevne, brugervenlighed, komfort og klippefunktioner. 

 

 

Du får yderligere en oversigt over hver maskines fordele og ulemper, så det bliver helt enkelt for dig at vælge netop den maskine, der matcher dine behov. 

 

1. Stiga – Estate 2084 H

Denne model er benzindrevet og med opsamler, og så er den god til store arealer. Faktisk helt op til 3000 m2. Maskinen har scoret “Bedst i test” ved Haveunivers.dk i 2020.

Dens specifikationer lyder på:

Ydeevne: 7,4 kW (ved 2400 rpm) benzindrevet motor.

Brugervenlighed: Maskinen er let at styre, og med pedalstyret hydrostatisk transmission kan du styre hastigheden uden brug af gear.  

Komfort: Havetraktoren er med softgrip rat, polstret sæde og armlæn. Alt i alt er du sikret ergonomisk og komfortabel kørsel.

Klippefunktioner: Multiklip, bagudkast og opsamler. Klippehøjden kan indstilles til 7 forskellige højder mellem 25 og 80 mm. Klippebredden er 98 cm. 

Prisklasse: 17.000 kr. 

Fordelene ved denne smarte maskine er blandt andet dens opsamler og dens høje komfort, dens simple hastighedsstyring uden gear og dens adskillige klippefunktioner. Du får meget havetraktor i forhold til prisen. Ulempen er dog, at det ikke er den kraftigste maskine på markedet.

(Kilde: Haveunivers.dk)

 

Se denne havetraktor i aktion i videoen herunder:

 

2. MTD Smart RG 145

Dette er en af de bedste maskiner med el-start. Den klarer nemt store områder pga. dens klippebredde og samtidig er den robust, men nem at manøvre med en lille venderadius på 46 cm. 

Havetraktorens specifikationer lyder på:

Ydeevne: 9,1 kW og 14,5 HK – med el-start og blyfri benzin.

Brugervenlighed: Motoren er nem at starte, og maskinen er let at vende. 

Komfort: Den har et fornuftigt sæde dog med knap så højt ryglæn. 

Klippefunktioner: Maskinens klippehøjde har 5 positioner mellem 30 og 95 mm og en klippebredde på 107 cm.

Prisklasse: 13-14.000 kr.

Denne robuste kvalitetshavetraktor har flere fordele. Det er blandt andet dens lille venderadius, der gør det nemt at klippe omkring bede, samt dens smarte sidekast. El-start og dens mange hestekræfter gør, at du aldrig skal kæmpe med at starte maskinen. Ulemper er, at det ikke er markedets allermest komfortable maskine – men den er dog helt ideel til prisen.

(Kilde: Haveunivers.dk)

 

Se denne havetraktor i aktion i videoen herunder:

 

3. Husqvarna Rider 214 TC

Denne lidt dyrere maskine giver dig mange funktioner for pengene. Den bagstyrede maskine er multifunktionel, nem at manøvre og let at styre. Havetraktoren har vundet “Bedst i test” i 2020 ved Pricerunner.

Havetraktorens specifikationer er:

Ydeevne: 12,8 kW (ved 3100 rpm) benzindrevet motor.

Brugervenlighed: Den har intuitiv styring og er en maskine, der er enkel at manøvrere.

Komfort: Havetraktoren har høj komfort med bekvemt sæde og let adgang til betjeningsgreb.

Klippefunktioner: Maskinen har en klippebredde på 94 cm, og klippehøjden kan indstille til 25 mm – 75 mm. 

Prisklasse: 24.000 kr.

Fordele er der mange af ved denne skønne maskine; blandt andet det udskiftelige, frontmonterede klippeaggregat. Du kan i stedet montere sneskovl, børste eller mosrive og dermed bruge maskinen til endnu flere formål. Aggregatet har dog også en ulempe; det kunne godt have været lidt længere. Det ville gøre det nemmere at klippe græsset ved rabatter. 

(Kilde: Pricerunner.dk)

 

Se denne havetraktor i aktion i videoen herunder:

 

4. Stiehl Viking MT 4097 SX

Denne havetraktor yder et rigtig godt klipperesultat, og den er velegnet til klipning af græsarealer på op til 6000 m2. Du får meget maskine for pengene, og havetraktoren kan også trække en lille trailer på op til 40 kg. 

Maskinens specifikationer er:

Ydeevne:  7,2 kW (ved 3100 rpm) benzindrevet.

Brugervenlighed: Den er optimal at benytte, og du kan se, hvilken hastighed du kører med. 

Komfort: Høj komfort fra et godt polstret sæde, der modvirker vibrationerne under kørslen. Det er også nemt at nå pedaler, og maskinen har kopholder. 

Klippefunktioner: 8 indstillinger til klippehøjden mellem 35-90 mm. Klippebredde på 95 cm. 

Prisklasse: 16.000-18.000 kr. 

Havetraktoren har flere fordele. Der er blandt andet dens sikkerhedsmæssige vægtblokering på 35 kg, der gør, at børn ikke kan benytte den. Maskinen har også en god svingradius, der gør den nem at navigere, og med lys på er det også muligt at bruge den i de senere timer. 

Ulemper er dog, at aggregatet ikke er fuldstændig centreret. Det gør, at det ikke er lige så nemt at komme omkring overalt med den. Vægtblokeringen er desuden følsom og kan være til gene. 

(Kilde: Pricerunner.dk)

 

Se denne havetraktor i aktion i videoen herunder:

 

5. AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2

En maskine der er hurtig og effektiv, når du skal klippe store græsarealer. Den er utrolig kraftfuld, hvilket gør den yderst funktionel til at slå højt og vådt græs. 

Havetraktorens specifikationer er:

Ydeevne: 13 kW (ved 2900 rpm) benzindrevet.

Brugervenlighed: Maskinen har en god svingradius, og selve styringen reagerer prompte.

Komfort: Den har et virkelig godt sæde, og man sidder højt oppe med godt overblik.

Klippefunktioner: Klippehøjde med 6 indstillinger fra 30-80 mm. 

Prisklasse: 20-23.000 kr. 

Denne havetraktors fordele er dens svage vibrationer, det gode udsyn ved at sidde højt oppe og dens kraftfulde motor. Ulemper er dog, at motorhjelmen kan være svær at åbne. Dét at du sidder højt oppe, kan også give dig problemer med lavt hængende grene fra træer og buske, ligesom motorens kraft gør, at maskinen er højlydt.

(Kilde: Pricerunner.dk)

 

Se denne havetraktor i aktion i videoen herunder:

 

Det skal du se efter, når du vælger havetraktor

Der er mange ting, du skal se efter, når du køber din havetraktor. Det er en ret stor investering, og det er derfor vigtigt, at den matcher dine ønsker og behov. I denne guide har vi sammenlignet nogle af de vigtigste og mest relevante funktioner.

I dit køb af havetraktor kan du også se efter:

* Hjul

* Bioklip

* Venderadius

* Lys

* Opsamler 

* Tankvolume

* Støjniveau 

(Kilde: Haveunivers.dk)

Alle disse faktorer kan have betydning for dit valg – nogle dog mere relevante end andre. Det er op til dig og dine behov!

FAQ

Hvad skal du tænke over, når du køber havetraktor?

Overvej blandt andet din plænestørrelse, maskinens venderadius, hjul, klippebredde, sideudkast, bioklip, opsamler, lys, komfort, tankvolume, pris og støj.

Hvilke populære producenter af havetraktorer findes der?

Nogle af markedets mest populære modeller er fra producenterne Stiga, MTD, Husqvarna, Stiehl og AL-KO.

Hvornår skal du vælge havetraktor fremfor plæneklipper?

Det skal du, når du har en stor have på f.eks. mere end 1000 m2. Mange havetraktorer er bedst egnede til store græsarealer, mens flere af dem også er velegnede til at klippe omkring bede og buske.