træpleje

Værd at vide om stubfræsning

Værd at vide om stubfræsning

editorial

Der findes grundlæggende 2 forskellige måder at fjerne en stub. Den ene er hurtig og nem men koster også, enten i form at leje af en stubfræser eller ved at få en professionel ud og fjerne stubben. Den anden løsning er billig, men det tager omkring 1-3 år før stubben er væk. Denne metode indebærer en sort sæk og masser af tålmodighed. Du kan ved at søge på stubfæsning lyngby finde et firma der enten vil leje dig en fræser eller fjerne stubben.

Herunder gennemgås de 2 metoder lidt mere grundigt. 

Brug af en stubfræser til at fjerne stubbe

Den hurtigste og langt mest effektive måde at få fjernet en stub er ved at få den fræset væk ved hjælp af en stubbefræser. En stubbefræser fjerner stubben ca. 30 cm under jorden og skærer rødderne over. Efterfølgende er det muligt at slå græs eller ligende der hvor stubben har siddet. Det er muligt selv at gøre det eller få en professionel til det. Den professionelle vil samtidig sørge for oprydning og at stubben fjernes fra grunden. Alternativ er det muligt at leje en stubfræsser og selv fjerne stubben. Det er muligt at leje en fræser hos et byggemarked. 

Den billige og langsomme løsning

Den billige løsning kræver blot masser af tålmodighed og en sort plastikpose. Du starter med at fjerne jorden omkring stubben og ved hjælp af en sav skærer du så langt ned som muligt, gerne ned til 15 cm under niveau. Derefter sætter du en sort plastik pose over stubben. Plastikposen vil forhindre at der kommer nye skud og efter en 1-3 år vil stubben være rådnet væk. Det er muligt at så græs oven på den sorte pose. Der skal dog være jord nok, da græsset ellers vil tørre ud alt for nemt, da det ikke kan slå rødder, med mindre du husker at vande.