udskiftning af vinduer

Ved udskiftning af vinduer kræver det god planlægning

Ved udskiftning af vinduer kræver det god planlægning

editorial

Faktisk kræver det så god koordinering og planlægning ved udskiftning af vinduer, at man næsten skal bruge en sjakbajs, eventkoordinator eller anden instans, hvis ubetingede opgave det er at sørge for, at alting sker rettidigt og har styr på alle enderne.

Som køber af de nye vinduer gør det ikke så meget, hvornår du køber dem, så længe du har råd til dem og har et sted, du kan opbevare dem, indtil de skal monteres.

Men det er jo netop en ting med at udskifte vinduer, for de gamle skal jo fjernes, før de nye kan sættes ind, og det er her, hvor det er så vigtigt med, at man ved, hvor længe man regner med at skulle bruge på det projekt – helst beregne for meget end for lidt tid – samt antallet af hjælpende hænder, der skal bruges.

Og ikke mindst tjekke vejrudsigten for den kommende periode og tjekke den løbende, mens der skal monteres nye vinduer.

Det er jo ikke ligesom, hvis man skal udskifte et komfur, for godt nok er det træls at skulle have et hjem uden et komfur, men man overlever jo nok.

Det er dog helt noget andet, hvis man har en masse huller i huset derhjemme, mens man er mellem udtagningen af det gamle vindue og ved indsættelsen af det nye.

For dette store hul efterlader jo mulighed for gennemtræk, kold vind, blæst, sne, dyr, insekter og andet, der kan komme ind – og det ene værre end det andet.

Og man er næsten nødt til at udskifte alle vinduerne over samme periode, for ikke alene ser det andet dumt ud, men det vil også gøre det nemmere at vedligeholde dem, da man så ved, at de alle sammen er lige gamle.

Skulle man få en periode med dårligt vejr, så er det vigtigt at starte arbejdet op igen hurtigst muligt, men sørg for kun at tage dig af ét vindue ad gangen, da det er nemmest.